15/42020
Vlag voor 75 jaar vrijheid

Alle herdenkingsactiviteiten die de stichting Sneek 75 jaar Vrij in de periode van 15 april tot en met 5 mei zou organiseren hebben zij op basis van overheidsmaatregelen moeten afblazen. Wel riepen zij iedereen op om vandaag de vlag te hijsen. Ook wij geven graag gehoor aan deze oproep.... lees verder
25/32020
Lesgeven vanuit de bureaustoel

Als schoolbanken plaatsmaken voor webcams: hoe is het om les te geven in tijden van de coronacrisis? In dit artikel van het Bolswards Nieuwsblad vertelt onze docente Engels, Esther Jorritsma, hier meer over: "Het werkt, maar er gaat niets boven echt contact met de leerlingen"... lees verder
13/22020
Kijktip: "Ik bin PRO"

Ook op De Diken zijn opnames gemaakt voor de serie “Ik bin PRO” van Omrop Fryslân. Nieuwsgierig? Kijk dan ook vanaf vanaf 22 januari 2020 iedere woensdag om 17.30 naar Omrop Fryslân. ... lees verder

"Werken en leren vanuit de waarden aandacht en moed."

Profiel

Wat vraagt jouw aandacht? Hoe kun jij van waarde zijn? CVO Zuid-West Fryslân nodigt je uit om daarbij stil te staan. Neem de tijd om te ontdekken waar jij goed in bent en wat je moeite kost. Beide ervaringen zijn waardevol. Trek samen op. Je hebt elkaar nodig om tot bloei te komen, om je te ontwikkelen en je eigen weg in het leven te vinden.

 Leven ís het ontdekken wat de moeite van het leven, van je liefde, van je inspanning en van jouw aandacht en moed waard is.

Heb jij de moed om te kiezen? Het vraagt wat van je om je eigen verhaal te schrijven en te staan voor wat jij waardevol en belangrijk vindt. Het vraagt moed om de ruimte in te nemen die je krijgt. Om positie te kiezen. CVO Zuid-West Fryslân daagt je uit om je daarin te oefenen, om je daarmee toe te rusten voor de wereld van nu en straks.

Visie
Onze leerlingen zullen leren en werken in een open, mondiale kenniseconomie. Daarin is heel veel mogelijk, maar er wordt van hen ook veel gevraagd. 

Het wordt steeds duidelijker dat levens en loopbanen onvoorspelbaarder zullen verlopen dan we gewend waren of dachten. Baanzekerheid zal er niet meer zijn, in veel opzichten zullen burgers van de 21e eeuw aangesproken worden op hun eigen verantwoordelijkheid. Voor- en tegenspoed zullen meer voelbaar worden. 

Belangrijke levensvragen – Hoe om te gaan met tegenspoed? Wat is de betekenis en zin van succes? Hoe versta ik me met onzekerheid? – zullen in ons onderwijs- en vormingsaanbod nadrukkelijk aan de orde komen. De wijsheid en levenslessen die besloten liggen in de christelijke traditie helpen ons daarbij. Wij weten ons gesterkt door de wetenschap dat goede scholen zowel op het terrein van vorming als op het terrein van onderwijsprestaties gelijk op blijken te gaan. 

Missie
CVO Zuid-West Fryslân –staande in de christelijk-sociale traditie- rust de haar toevertrouwde leerlingen toe voor het onderwijs en de open samenleving van nu en straks. Wij koesteren hoge verwachtingen van elkaar en van onze leerlingen. Wij laten ons inspireren door uitnodigende waarden. Zo verbinden wij ons met elkaar en met onze omgeving, en werken wij aan onderwijs dat deugt.
 


Disclaimer | Privacy
csg Bogerman, Marne college en De Diken zijn scholen van CVO Zuid-West Fryslân