18/102019
Feestelijke opening Perspectief 10-14

op donderdag 17 oktober vond de officiële opening van onderwijsvorm Perspectief 10-14 plaats aan Hemdijk 47 in Sneek. ... lees verder
7/112019
Tweede klas techniek op bezoek bij bouwbedrijven

In het kader van beroepenoriëntatie is de 2e klas techniek op woensdag 6 november bij bouwbedrijven wezen kijken. Een samenwerking tussen: Bouwmensen, Bouwgroep Dijkstra Draisma en het Marne College. ... lees verder
27/32018
Groenonderhoud door sector groen praktijkschool de Zuiderpoort/de Diken

De leerlingen van de sector groen zijn verantwoordelijk voor het groenonderhoud van beide locaties van csg Bogerman te Sneek. ... lees verder


Onze scholen

CVO Zuid-West Fryslân heeft vier scholen in het prachtige merengebied van Fryslân. Zo'n 4400 leerlingen en 530 personeelsleden zijn hier dagelijks actief.

De Diken is een algemeen bijzondere school voor praktijkonderwijs. De school bevindt zich in Sneek en biedt onderwijs voor leerlingen uit de hele Zuidwesthoek. Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die leerlingen voorbereidt op de arbeidsmarkt of een mbo-niveau 1 opleiding. Deze opleiding duurt 4 of 5 jaar en leren doen de leerlingen vooral in de praktijk. Als ze het praktijkonderwijs hebben doorlopen, ontvangen ze het getuigschrift praktijkonderwijs.

Je maakt 't samen. Dat is waar csg Bogerman voor staat. De school gelooft in de kracht van samenwerken en samen leren.Je bereikt meer, zet net een stapje harder. Als je samen ergens je schouders onder zet, leer je van elkaar en met elkaar. Als je samen verantwoordelijk bent, dan maak je afspraken, motiveer je elkaar en spreek je elkaar aan op inzet en kwaliteit. En ben je samen trots op wat je hebt bereikt!

Csg Bogerman heeft ongeveer 2500 leerlingen verdeeld over de vestigingen Sneek (Hemdijk 2 en Hemdijk 47), Koudum en Balk. De school heeft in Sneek vijf afdelingen: de afdeling brugklas, het vakcollege (vmbo b/k), de m@vo (vmbo g/t), de havo en het vwo. Tevens is in Sneek de mogelijkheid om voor Technasium of Gymnasiumonderwijs te kiezen. De vestiging Balk biedt eindonderwijs voor vmbo G/T en vmbo B/K. De vestigingen Koudum biedt eindonderwijs voor het vmbo G/T. Leerlingen kunnen in alle andere opleidingen (vmbo b/k tot en met atheneum) instromen in klas 1 en vervolgen in klas 2 of 3 hun opleiding in Sneek.

Vergroot je wereld! Dat is de slogan van het Marne College in Bolsward. De school biedt leerlingen de mogelijkheid om hun grenzen te verleggen. Letterlijk: in één van de uitgebreide uitwisselings of excursiemogelijkheden. En ook figuurlijk: jezelf overtreffen!

De school biedt onderwijs in vijf afdelingen: de brugklas, vmbo b/k, vmbo g/t, havo en vwo. Vwoleerlingen kunnen kiezen voor tweetalig onderwijs, in het vmbo b/k leren leerlingen onder meer in schoolbedrijven. Het Marne is een bewust bijzondere school. 


Disclaimer | Privacy
csg Bogerman, Marne college en De Zuiderpoort zijn scholen van CVO Zuid-West Fryslân