15/42020
Vlag voor 75 jaar vrijheid

Alle herdenkingsactiviteiten die de stichting Sneek 75 jaar Vrij in de periode van 15 april tot en met 5 mei zou organiseren hebben zij op basis van overheidsmaatregelen moeten afblazen. Wel riepen zij iedereen op om vandaag de vlag te hijsen. Ook wij geven graag gehoor aan deze oproep.... lees verder
25/32020
Lesgeven vanuit de bureaustoel

Als schoolbanken plaatsmaken voor webcams: hoe is het om les te geven in tijden van de coronacrisis? In dit artikel van het Bolswards Nieuwsblad vertelt onze docente Engels, Esther Jorritsma, hier meer over: "Het werkt, maar er gaat niets boven echt contact met de leerlingen"... lees verder
13/22020
Kijktip: "Ik bin PRO"

Ook op De Diken zijn opnames gemaakt voor de serie “Ik bin PRO” van Omrop Fryslân. Nieuwsgierig? Kijk dan ook vanaf vanaf 22 januari 2020 iedere woensdag om 17.30 naar Omrop Fryslân. ... lees verder


Onze scholen

CVO Zuid-West Fryslân heeft vier scholen in het prachtige merengebied van Fryslân. Zo'n 4400 leerlingen en 530 personeelsleden zijn hier dagelijks actief.

De Diken is een algemeen bijzondere school voor praktijkonderwijs. De school bevindt zich in Sneek en biedt onderwijs voor leerlingen uit de hele Zuidwesthoek. Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die leerlingen voorbereidt op de arbeidsmarkt of een mbo-niveau 1 opleiding. Deze opleiding duurt 4 of 5 jaar en leren doen de leerlingen vooral in de praktijk. Als ze het praktijkonderwijs hebben doorlopen, ontvangen ze het getuigschrift praktijkonderwijs.

Je maakt 't samen. Dat is waar csg Bogerman voor staat. De school gelooft in de kracht van samenwerken en samen leren.Je bereikt meer, zet net een stapje harder. Als je samen ergens je schouders onder zet, leer je van elkaar en met elkaar. Als je samen verantwoordelijk bent, dan maak je afspraken, motiveer je elkaar en spreek je elkaar aan op inzet en kwaliteit. En ben je samen trots op wat je hebt bereikt!

Csg Bogerman heeft ongeveer 2500 leerlingen verdeeld over de vestigingen Sneek (Hemdijk 2 en Hemdijk 47), Koudum en Balk. De school heeft in Sneek vijf afdelingen: de afdeling brugklas, het vakcollege (vmbo b/k), de m@vo (vmbo g/t), de havo en het vwo. Tevens is in Sneek de mogelijkheid om voor Technasium of Gymnasiumonderwijs te kiezen. De vestiging Balk biedt eindonderwijs voor vmbo G/T en vmbo B/K. De vestigingen Koudum biedt eindonderwijs voor het vmbo G/T. Leerlingen kunnen in alle andere opleidingen (vmbo b/k tot en met atheneum) instromen in klas 1 en vervolgen in klas 2 of 3 hun opleiding in Sneek.

Vergroot je wereld! Dat is de slogan van het Marne College in Bolsward. De school biedt leerlingen de mogelijkheid om hun grenzen te verleggen. Letterlijk: in één van de uitgebreide uitwisselings of excursiemogelijkheden. En ook figuurlijk: jezelf overtreffen!

De school biedt onderwijs in vijf afdelingen: de brugklas, vmbo b/k, vmbo g/t, havo en vwo. Vwoleerlingen kunnen kiezen voor tweetalig onderwijs, in het vmbo b/k leren leerlingen onder meer in schoolbedrijven. Het Marne is een bewust bijzondere school. 


Disclaimer | Privacy
csg Bogerman, Marne college en De Diken zijn scholen van CVO Zuid-West Fryslân